Γλυκά, Συνταγές

ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

Υλικά

  • 150 gr Αλεύρι Schär MIX C για όλες τις χρήσεις
  • 75 gr Ζάχαρη
  • 1 Αβγό
  • 75 gr Μαργαρίνη
  • Γάλα Όσο χρειάζεται
  • 1 κουταλάκι του γλυκού Μπέικιν – πάουντερ
  • 1 λεμόνι Ξύσμα
  • Μαρμελάδα βερίκοκο

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε το αλεύρι MIX C σε ένα μεγάλο μπολ και φτιάξτε μια τρύπα στο κέντρο.
  2. Βάλτε τη ζάχαρη, το αυγό, τη μαργαρίνη, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα λεμονιού στην τρύπα.
  3. Ζυμώστε καλά και βάλτε μέσα αρκετό γάλα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές ζυμάρι, όχι πολύ μαλακό.
  4. Κρατήστε ένα μέρος της ζύμης (για το σχέδιο) και απλώστε την υπόλοιπη ζύμη μέχρι να καλύψει την επιφάνεια του ταψιού με περίπου μισό εκατοστό σε πάχος.
  5. Τοποθετείστε το μέσα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί.
  6. Απλώστε μαρμελάδα βερίκοκο.
  7. Φτιάξτε λωρίδες από ζυμάρι και τοποθετήστε τις πάνω στο κέικ σε διχτυωτό σχέδιο.
  8. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 40 λεπτά.

* Πηγή :  ιστοσελίδα http://www.glutenet.gr/