Υλικά
- 2 ½ φλιτζάνια Αλεύρι Αμυγδάλου Madame Loulou ( αν προτιμάς το handmade… αλέθεις πολύ καλά, περίπου 3 φλιτζάνια ανάλατα ψημένα αμύγδαλα με 2 κουταλιές Κορν Φλάουρ PEAK’S FREE FROM )
- ¼ φλιτζάνι Αλεύρι Από Σπόρο Σταφυλιού PEAK ‘S FREE FROM
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού Μαγειρική Σόδα χ.γ. DOVES FARM
- ½ φλιτζανιού σπορέλαιο
- 1 κουταλάκι Βανίλια Μπέρμπον Biovegan
- ½ φλιτζάνι νέκταρ Αγάυης ή μέλι
- 1 φλιτζάνι ψιλ. Κουβερτούρα Γάλακτος ή Υγείας ή Λευκή χ.γ. Rito’s
Εκτέλεση
- Ανακάτεψε όλα τα ξηρά υλικά, εκτός από τη σοκολάτα, σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ανακάτεψε όλα τα υγρά συστατικά, σε ένα μικρότερο μπολ.
- Ένωσε το περιεχόμενο των δύο μπολ, καθώς και την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακάτεψε απαλά μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Σε αυτό το στάδιο, καλό είναι αν έχεις χρόνο, να αφήσεις το μείγμα για 30΄στο ψυγείο, προκειμένου να σφίξει λίγο.
- Στρώσε ένα ταψί με λαδόκολλα και τοποθέτησε αραιά τα cookies σε μέγεθος καρυδιού.
- Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C, για 7-10 λεπτά.
- Περίμενε να κρυώσουν καλά και απόλαυσέ τα!
Τα πονηρά αυτά COOKIES … ενώ μοιάζουν σαν μπισκότα διπλής σοκολάτας, στην πραγματικότητα δεν είναι!
Το αλεύρι από σπόρο σταφυλιού, με μεγάλη αντιοξειδωτική δράση και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, είναι που δίνει στα υπέροχα αυτά cookies, το ωραίο σοκολατί χρώμα που μας ξεγελά!