Αλμυρά, Συνταγές

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

Υλικά

 

Εκτέλεση

Πως; Με λεμόνι; Ναι, ναι, καλά άκουσες- με λεμόνι.  Το μυστικό είναι στην ποικιλία των λεμονιών. Θα πρέπει να είναι φρέσκα και μοσχομυριστά!  

Enjoy!

  1. Καθαρίζεις πολύ προσεκτικά τη φλούδα από τα 2 λεμόνια, με σκοπό το άσπρο κομμάτι της να παραμείνει πάνω στη σάρκα του λεμονιού. Αυτό το επιδιώκουμε γιατί αν μείνει μαζί με τη φλούδα, θα την κάνει να πικρίζει.
  2. Κόβεις τις φλούδες σε πάρα πολύ λεπτές και μικρές λωρίδες.
  3. Βάζεις τα ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ & ΡΥΖΙΟΥ ΒΙΟ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ να βράσουν και παράλληλα σε ένα τηγάνι ή WOK, ρίχνεις το ελαιόλαδο και τις 3 σκελίδες σκόρδο (αν προτιμάς και σ’ αρέσει, μπορεί να είναι και πολτοποιημένο).
  4. Προσθέτεις τα μπαστουνάκια λεμονιού και τα σοτάρεις παρέα με το μπούκοβο.
  5. Προσθέτεις και το στυμμένο χυμό του ενός λεμονιού και τα ανακατεύεις όλα μαζί, μέχρι να «μελώσουν» τα μπαστουνάκια λεμονιού.
  6. Τέλος, προσθέτεις τα βρασμένα λιγκουίνι χωρίς γλουτένη, τα ραντίζεις με το ξύσμα λεμονιού και τα «φέρνεις βόλτα» όλα μαζί.
  7. Αφαιρείς τις σκελίδες σκόρδου, αν τις έχεις κρατήσει ολόκληρες και σερβίρεις.
  8. Μπορείς να προσθέσεις και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.                                                                                                         

Buon appetito!

 

* Πηγή  :   κα Δουκοπούλου Γεωργία
                   Διαιτολόγος Διατροφολόγος

www.georgiadoukopoulou.gr