Υλικά
- 2 λεμόνια
- 1 πακέτο μακαρόνια ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ & ΡΥΖΙΟΥ ΒΙΟ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
- 3 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- ½ κ.γλ. μπούκοβο
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Πως; Με λεμόνι; Ναι, ναι, καλά άκουσες- με λεμόνι. Το μυστικό είναι στην ποικιλία των λεμονιών. Θα πρέπει να είναι φρέσκα και μοσχομυριστά!
Enjoy!
- Καθαρίζεις πολύ προσεκτικά τη φλούδα από τα 2 λεμόνια, με σκοπό το άσπρο κομμάτι της να παραμείνει πάνω στη σάρκα του λεμονιού. Αυτό το επιδιώκουμε γιατί αν μείνει μαζί με τη φλούδα, θα την κάνει να πικρίζει.
- Κόβεις τις φλούδες σε πάρα πολύ λεπτές και μικρές λωρίδες.
- Βάζεις τα ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ & ΡΥΖΙΟΥ ΒΙΟ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ να βράσουν και παράλληλα σε ένα τηγάνι ή WOK, ρίχνεις το ελαιόλαδο και τις 3 σκελίδες σκόρδο (αν προτιμάς και σ’ αρέσει, μπορεί να είναι και πολτοποιημένο).
- Προσθέτεις τα μπαστουνάκια λεμονιού και τα σοτάρεις παρέα με το μπούκοβο.
- Προσθέτεις και το στυμμένο χυμό του ενός λεμονιού και τα ανακατεύεις όλα μαζί, μέχρι να «μελώσουν» τα μπαστουνάκια λεμονιού.
- Τέλος, προσθέτεις τα βρασμένα λιγκουίνι χωρίς γλουτένη, τα ραντίζεις με το ξύσμα λεμονιού και τα «φέρνεις βόλτα» όλα μαζί.
- Αφαιρείς τις σκελίδες σκόρδου, αν τις έχεις κρατήσει ολόκληρες και σερβίρεις.
- Μπορείς να προσθέσεις και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.
Buon appetito!
* Πηγή : κα Δουκοπούλου Γεωργία
Διαιτολόγος Διατροφολόγος