Συνταγές

Αλμυρό cheesecake με μαρμελάδα ντομάτα χωρίς γλουτένη

Υλικά

Για την βάση

  • 160 γρ. κριτσίνια χωρίς γλουτένη LIVE LONG LIVE GREEK με τυρί
  • 5 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ρίγανη

Για την γέμιση

  • 400 γρ. κρέμα τυρί
  • 100 γρ. φέτα τριμμένη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγο καρότο τριμμένο (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • πιπέρι…

Για την μαρμελάδα ντομάτας

  • 1 μεσαία ντομάτα τριμμένη
  • 3-4 ντοματίνια σε κομμάτια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • 1 κ.γ. corn flour διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη βάση

  1. Χτυπάμε στο blender τα κριτσίνια μέχρι να γίνουν σκόνη.
  2. Προσθέτουμε ρίγανη κι έπειτα το ελαιόλαδο και το βούτυρο μέχρι να γίνει νωπή όλη η βάση μας.
  3. Απλώνουμε σε ένα στενό τσέρκι την βάση μας.

Για την γέμιση

  1. Ανακατεύουμε πολύ καλά το τυρί κρέμα και το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν χρειαστεί χτυπάμε το τυρί κρέμα στην χαμηλή ταχύτητα του μίξερ για να αφρατέψει.
  2. Προσθέτουμε την φέτα και το καρότο, λίγο αλάτι και πιπέρι.
  3. Απλώνουμε πάνω από την βάση και βάζουμε στο ψυγείο.

Για τη μαρμελάδα ντομάτας

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την τριμμένη ντομάτα και το ελαιόλαδο κι αφήνουμε να πάρει βράση.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ρίγανη.
  3. Ρίχνουμε μέσα τα ντοματίνια, αφήνουμε 1 λεπτό και ενώ βράζει προσθέτουμε το corn flour λίγο λίγο ανακατεύοντας.
  4. Περιμένουμε να δέσει και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε πάνω από το cheesecake.

Tip: Διατηρούμε στο ψυγείο. Πριν το σερβίρισμα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά.

Πρόταση σερβιρίσματος:

Σας προτείνουμε να συνοδέψετε το εναλλακτικό αυτό πιάτο με μία δροσερή σαλάτα με τριμμένη τομάτα, ελιές καλαμών, κάπαρη και μερικά από τα κριτσίνια μας LIVE LONG LIVE GREEK σε κομμάτια. Θα φτιάξετε με αυτόν τον τρόπο και έναν εναλλακτικό ντάκο, χωρίς γλουτένη!!!

 

* Πηγή :  ιστοσελίδα http://www.livelonglivegreek.gr