Υλικά
- 150 γρ. Αλεύρι Γενικής Χρήσης ‘Mix it’ SCHAR χωρίς γλουτένη
- 200 γρ. ζαμπόν (ή γαλοπούλα)
- 150 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 100 βούτυρο
Για το πανάρισμα :
- 1 αυγό
- φρυγανιά τριμμένη χωρίς γλουτένη
- Αλεύρι Γενικής Χρήσης ‘Mix it’ SCHAR χωρίς γλουτένη
Εκτέλεση
Οι τυροκροκέτες είναι πάντα μια καλή επιλογή! Αν δεν έχετε όρεξη για μαγείρεμα το βράδυ ή αν περιμένετε καλεσμένους, οι κροκέτες αποτελούν την ιδανική επιλογή! Αυτές οι πεντανόστιμες κροκέτες με τυρί και ζαμπόν είναι εγγυημένα νόστιμες και είναι έτοιμες σε ελάχιστο χρόνο!
Αγαπημένες όχι μόνο των παιδιών αλλά και των μεγάλων. Ένα ορεκτικό, το οποίο συνοδευόμενο από μια σαλάτα μπορεί να αποτελέσει και κανονικό γεύμα. Όπως και να έχει, μια βολική, γρήγορη και νόστιμη λύση για comfort food!
- Κόψτε το ζαμπόν σε κύβους.
- Ζεστάνετε το γάλα.
- Ψιλοκόψτε και σωτάρετε το κρεμμύδι με το βούτυρο σε ένα τηγάνι.
- Προσθέστε τα μικρά κομμάτια του ζαμπόν όταν το κρεμμύδι έχει γίνει διάφανο.
- Προσθέστε λίγο-λίγο το αλεύρι και σωτάρετε ανακατεύοντας για 2 λεπτά.
- Προσθέστε αργά το γάλα ανακατεύοντας συνεχόμενα μέχρι να πήξει, για περίπου 10 λεπτά.
- Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατέψτε για άλλα 2 λεπτά.
- Προσθέστε το τυρί και ανακατεύετε συνεχώς.
- Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο ταψί και αφήστε το να κρυώσει στο ψυγείο.
- Σχηματίστε τις κροκέτες και προετοιμάστε 3 μπολ: το ένα με αλεύρι, το άλλο με το αυγό χτυπημένο και τέλος ένα με το τρίμμα φρυγανιάς.
- Χρησιμοποιήστε 2 κουτάλια για να σχηματίσετε τις κροκέτες, τοποθετήστε την κάθε μια πρώτα στο αλεύρι, μετά στο χτυπημένο αυγό και μετά καλύψτε τις με το τρίμμα φρυγανιάς.
- Τηγανίστε τις κροκέτες σε λάδι από τις δυο πλευρές μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα.
- Όταν είναι έτοιμες τοποθετήστε τις σε πιάτο καλυμμένο με χαρτί υγείας για να στραγγίξουν.
* Πηγή : ιστοσελίδα https://xorisglouteni.schaer.com/