Γλυκά, Συνταγές

ΕΥΚΟΛΟ & ΔΡΟΣΕΡΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

Υλικά

Εκτέλεση

Ήρθε η ώρα να απολαύσεις το πιο εύκολο, δροσερό, ανάλαφρο και γευστικό γλυκό ψυγείου!  Μια εύκολη συνταγή για όσους αγαπούν τις φράουλες, που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις! 
Ετοιμάζουμε αρχικά τις φράουλες:
  1. Κρατάμε λίγες φράουλες για το γαρνίρισμα και κόβουμε τις υπόλοιπες σε λεπτές φέτες. 
  2. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τις 2 κουταλιές σούπας άχνη και το ποτό.
  3. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.  
Σημείωση: Αν θέλουμε να μην χρησιμοποιήσουμε αλκοόλ, θα το αντικαταστήσουμε με χυμό φράουλας.
Συνεχίζουμε με την Κρέμα Πατισερί : 
  1. Ετοιμάζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες τις δύο συσκευασίες Κρέμα Πατισερί της Madam Loulou. 
  2. Χτυπάμε με μίξερ για περίπου 4-5 λεπτά, τα Έτοιμα Μείγματα Custard Cream μαζί με 800ml γάλα.  Η κρέμα είναι έτοιμη!

Συναρμολογούμε το γλυκό μας : 

  1. Βγάζουμε τις φράουλες απ’ το ψυγείο, τις σουρώνουμε πιέζοντας ελαφρά και προσεκτικά για να μην διαλυθούν  και να φύγουν τα πολλά υγρά.
  2. Σε ένα βαθύ μπολ κρατάμε το ζουμί τους. 
  3. Απλώνουμε στη βάση ενός διαφανές σκεύους, 2-3 κουταλιές απ’ το μείγμα της κρέμας.
  4. Βάζουμε πάνω της τα σαβαγιάρ, το ένα δίπλα στο άλλο, αφού προηγουμένως τα έχουμε βουτήξει και γυρίσει μέσα στο ζουμί από τις φράουλες.(όπου χρειαστεί κόβουμε τα σαβαγιάρ ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του σκεύους)
  5. Απλώνουμε πάνω τους τις μισές φράουλες και πάνω σ’ αυτές, την μισή περίπου κρέμα. 
  6. Με την ίδια σειρά (σαβαγιάρ-φράουλες-κρέμα), κάνουμε άλλη μια στρώση και ισιώνουμε την τελική επιφάνεια της κρέμας.
  7. Καλύπτουμε το γλυκό μας με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.
Σερβίρισμα : 
Κόβουμε τις φράουλες που κρατήσαμε σε φέτες και γαρνίρουμε την επιφάνεια σύμφωνα με την φαντασία μας.