Αλμυρά, Συνταγές

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ & ΛΑΚΤΟΖΗ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ CONSENZA

Υλικά

  • Μισό ποτήρι γάλα χ. λακτόζη ή μισό γιαούρτι χ.λακτόζη
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές σούπας λάδι
  • 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι ψιλό
  • Αλεύρι όσο πάρει , 1 μέρος Consenza σκούρο και 2 μέρη Consenza λευκό στο σύνολο ( δεν πήρε πάνω από 250 γρ. αλεύρι )

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά μέχρι να γίνει ένα ζυμαράκι.
  2. Ζυμώνουμε … θέλουμε μια ζύμη ελαστική και μαλακή, να μην κολλάει στα χέρια.
  3. Πλάθουμε τα πιτάκια.
  4. Τα γεμίζουμε με ότι θέλουμε ( εγώ έβαλα τυρί με αυγό και μοσχοκάρυδο).
  5. Τα βάζουμε σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με 2 κρόκους αυγών με λίγο νερό χτυπημένους και πασπαλίζουμε με σουσάμι .
  6. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στην μεσαία σχάρα , στις αντιστάσεις για 30 με 35 λεπτά , μέχρι να ροδίσουν ωραία!

Τα υλικά αυτά είναι για 18 μεγάλα πιτάκια!

*Η συνταγή και η φωτογράφιση είναι της κας Ντίνας Καρα. από την ομάδα Άτομα με Κοιλιοκάκη , την οποία ευχαριστούμε θερμά.