Υλικά
- Μισό ποτήρι γάλα χ. λακτόζη ή μισό γιαούρτι χ.λακτόζη
- 1 αυγό
- 2 κουταλιές σούπας λάδι
- 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι ψιλό
- Αλεύρι όσο πάρει , 1 μέρος Consenza σκούρο και 2 μέρη Consenza λευκό στο σύνολο ( δεν πήρε πάνω από 250 γρ. αλεύρι )
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά μέχρι να γίνει ένα ζυμαράκι.
- Ζυμώνουμε … θέλουμε μια ζύμη ελαστική και μαλακή, να μην κολλάει στα χέρια.
- Πλάθουμε τα πιτάκια.
- Τα γεμίζουμε με ότι θέλουμε ( εγώ έβαλα τυρί με αυγό και μοσχοκάρυδο).
- Τα βάζουμε σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με 2 κρόκους αυγών με λίγο νερό χτυπημένους και πασπαλίζουμε με σουσάμι .
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στην μεσαία σχάρα , στις αντιστάσεις για 30 με 35 λεπτά , μέχρι να ροδίσουν ωραία!
Τα υλικά αυτά είναι για 18 μεγάλα πιτάκια!
*Η συνταγή και η φωτογράφιση είναι της κας Ντίνας Καρα. από την ομάδα Άτομα με Κοιλιοκάκη , την οποία ευχαριστούμε θερμά.