Υλικά
- 250 γρ. Ταλιατέλες Le Veneziane
- 50 γρ. Λευκή Πολέντα Molino Di Ferro
- 500 γρ. Σπανάκι ζεματισμένο
- 50ml Ελαιόλαδο
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- μισό ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- μισό ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
- 200 γρ. φρέσκια μυζήθρα ή κατίκι
- 250 γρ. φέτα
- 500 ml γάλα ελαφρύ 1,5%
- 30 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε στην άκρη.
- Σωτάρουμε ελαφρώς στο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε το σπανάκι και το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον άνηθο και τον δυόσμο.
- Για την μπεσαμέλ, ενώνουμε το κρύο γάλα με λευκή πολέντα και το βούτυρο και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει ελαφρώς.
- Προσθέτουμε στην μπεσαμέλ μας την μυζήθρα ή το κατίκι και τη φέτα, κομμένη σε κομμάτια.
- Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, τοποθετούμε το σπανάκι με τις ταλιατέλες και τη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε.
- Πασπαλίζουμε με πολέντα για να κάνει κρούστα και ψήνουμε στους 200 C βαθμούς, για 60΄ λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Καλή επιτυχία!