Αλμυρά, Συνταγές

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ LE VENEZIANE ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ

Υλικά

  • 250 γρ. Ταλιατέλες Le Veneziane
  • 50 γρ. Λευκή Πολέντα Molino Di Ferro
  • 500 γρ. Σπανάκι ζεματισμένο
  • 50ml Ελαιόλαδο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • μισό ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • μισό ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 200 γρ. φρέσκια μυζήθρα ή κατίκι
  • 250 γρ. φέτα
  • 500 ml γάλα ελαφρύ 1,5%
  • 30 γρ. βούτυρο

 

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε στην άκρη.
  2. Σωτάρουμε ελαφρώς στο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε το σπανάκι και το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον άνηθο και τον δυόσμο.
  4. Για την μπεσαμέλ, ενώνουμε το κρύο γάλα με λευκή πολέντα και το βούτυρο και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει ελαφρώς.
  5. Προσθέτουμε στην μπεσαμέλ μας την μυζήθρα ή το κατίκι και τη φέτα, κομμένη σε κομμάτια.
  6. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, τοποθετούμε το σπανάκι με τις ταλιατέλες και τη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε.
  7. Πασπαλίζουμε με πολέντα για να κάνει κρούστα και ψήνουμε στους 200 C βαθμούς, για 60΄ λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Καλή επιτυχία!