Υλικά
• 1 λίτρο γάλα
• 180 γρ. ζάχαρη
• 3 αυγά
• 2 βανίλιες
• ξύσμα ακέρωτου λεμονιού
• 30 γρ. βούτυρο
Προαιρετικά:
• Μία χούφτα σταφίδες
• Μία χούφτα χοντροκομμένα καρύδια
Εκτέλεση
Απολαμβάνουμε γλυκιά Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο για κάθε στιγμή της ημέρας!
- Κοσκινίζουμε την πολέντα σε μια λεκάνη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα τη ζάχαρη και την πολέντα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
- “Χτυπάμε” τα αυγά και προσθέτουμε μέσα 2-3 κουταλιές από το μείγμα της κρέμας. Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα των αυγών στην κρέμα ανακατεύοντας συνέχεια.
- Προσθέτουμε το βούτυρο, τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού.
- Τοποθετούμε το μείγμα σε σκεύος 25×30 εκ. που το έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος και πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. ζάχαρη.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50- 55 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Μπορούμε να προσθέσουμε αν θέλουμε στο μείγμα μια χούφτα σταφίδες και μια χούφτα χοντροκομμένα καρύδια στη γαλατόπιτα πριν το ψήσιμο.
TIP: Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη προτού σερβίρουμε.