Υλικά
- 500 γρ. Αλεύρι WHITE MIX SEMPER
- 2 κ.σ. PROFIBER ίνες πατάτας SEMPER
- 240 ml χλιαρό νερό
- 1 κ. γ. αλάτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ.λευκό ξύδι
- 500 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- λίγο νισεστέ (ρυζάλευρο) για το άνοιγμα του φύλλου
- λίγο ελαιόλαδο για το άνοιγμα του φύλλου και για άλειμμα
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
- Ζυμώνουμε σε ζυμάρι και χωρίζουμε σε 15 μπαλάκια.
- Το κάθε μπαλάκι το χωρίζουμε στα δύο και το “ανοίγουμε” με βέργα σε μακρόστενες λωρίδες, πασπαλίζοντας με νισεστέ. Λαδώνουμε ελαφρά, πασπαλίζουμε με τυρί κλείνουμε δεξιά αριστερά και τυλίγουμε σε μπαστουνάκι και μετά σε ελικοειδές σαλιγκαράκι (κιχί).
- Αλείφουμε με λάδι και ψήνουμε στους 200˚C βαθμούς για περίπου 35′ λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.
TIP: Mπορούμε να φτιάξουμε μεγαλύτερη ποσότητα πιττάκια και να τοποθετήσουμε στην κατάψυξη πριν το ψήσιμο, ώστε να τα ψήνουμε όποτε θέλουμε χωρίς να κάνουμε την υπόλοιπη διαδικασία.
Καλή επιτυχία!