Υλικά
- 500 γρ. Νιόκκι πατάτας Le Veneziane
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 20 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
- 60 ml ελαιόλαδο
- 75 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 30 γρ. κουκουνάρια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος 15%
- 30 γρ. τριμμένα καρύδια
Εκτέλεση
- Βάζουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, τον βασιλικό μαζί με το ελαιόλαδο, τα κουκουνάρια και το σκόρδο στο μούλτι και αλέθουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Βράζουμε τα νιόκκι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού, τα σουρώνουμε και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Τοποθετούμε σε ένα τηγάνι τα βρασμένα νιόκκι, την κρέμα γάλακτος και το πέστο και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με τα τριμμένα καρύδια και την παρμεζάνα.