Υλικά
- 750gr Μείγμα FIN MIX SEMPER
- 290gr Σπορέλαιο
- 300gr Ζάχαρη
- 120ml Χυμό πορτοκάλι
- 60ml κονιάκ
- 2 κ.γ. baking powder
- 1/2 κ.γ. σόδα
- 1 βανίλια
- ξύσμα ενός ακέρωτου λεμονιού
- ξύσμα ενός ακέρωτου πορτοκαλιού
- 150gr σουσάμι καβουρντισμένο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπωλ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το ξύσμα, τη βανίλια και το κονιάκ και το χτυπάμε με το μίξερ έως ότου ασπρίσουν.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το χυμό, τη σόδα και τέλος το μείγμα.
- Πλάθουμε μπαστουνάκια και τα πανάρουμε με το σουσάμι. Μπορούμε εάν θέλουμε να βάλουμε το σουσάμι μέσα στη ζύμη και μετά να πλάσουμε τα κουλουράκια.
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45′ ή μέχρι να ροδίσουν.