Υλικά
- 340 γρ. Πολέντα Κίτρινη Le Veneziane Molino Di Ferro
- 150 ml σπορέλαιο
- 100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
- 240 γρ. στέβια*
- 1.200 ml νερό
- 2 ξυλάκια κανέλας Κεϋλάνης
- 5 μοσχοκάρφια
- 1 φλούδα πορτοκαλιού
- χυμός από 2 πορτοκάλια
- 30 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
- 40 γρ. κακάο
*Η στέβια που χρησιμοποιήθηκε είναι με αναλογία ζάχαρης 1/1.
Εκτέλεση
Για το σιρόπι:
- Ετοίμασε το σιρόπι, βράζοντας το νερό με τη στέβια, την κανέλα, τα γαρύφαλλα και τη φλούδα για 5′.
- Αφού βράσει, πρόσθεσε τον χυμό πορτοκαλιού.
Για τον χαλβά:
- Σόταρε την πολέντα με το σπορέλαιο, το αλεύρι και τα καρύδια μέχρι να αλλάξει χρώμα η πολέντα και να σκουρύνει.
- Απέσυρε από τη φωτιά το μείγμα και πρόσθεσε σιγά-σιγά το σουρωμένο σιρόπι.
- Χαμήλωσε την θερμοκρασία και ξαναβάλε το στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η πολέντα.
- Χώρισε το χαλβά σε 2 μέρη, και στο μισό πρόσθεσε το κακάο.
- Τοποθέτησε σε μια φόρμα το άσπρο μίγμα και από επάνω το μίγμα με το κακάο.
- Άφησε να κρυώσει και ξεφόρμαρε. Στόλισε με καρύδια.
Καλή επιτυχία!!!