Γλυκά, Συνταγές

“Δίχρωμος” Χαλβάς με Πολέντα & Πορτοκάλι Χωρίς Γλουτένη & Ζάχαρη

Υλικά

  • 340 γρ. Πολέντα Κίτρινη Le Veneziane Molino Di Ferro
  • 150 ml σπορέλαιο
  • 100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 240 γρ. στέβια*
  • 1.200 ml νερό
  • 2 ξυλάκια κανέλας Κεϋλάνης
  • 5 μοσχοκάρφια
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
  • χυμός από 2 πορτοκάλια
  • 30 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 40 γρ. κακάο                                                                                             

*Η στέβια που χρησιμοποιήθηκε είναι με αναλογία ζάχαρης 1/1.

Εκτέλεση

Για το σιρόπι:
  1. Ετοίμασε το σιρόπι, βράζοντας το νερό με τη στέβια, την κανέλα, τα γαρύφαλλα και τη φλούδα για 5′.
  2. Αφού βράσει, πρόσθεσε τον χυμό πορτοκαλιού.
Για τον χαλβά:
  1. Σόταρε την πολέντα με το σπορέλαιο, το αλεύρι και τα καρύδια μέχρι να αλλάξει χρώμα η πολέντα και να σκουρύνει.
  2. Απέσυρε από τη φωτιά το μείγμα και πρόσθεσε σιγά-σιγά το σουρωμένο σιρόπι.
  3. Χαμήλωσε την θερμοκρασία και  ξαναβάλε το στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η πολέντα.
  4. Χώρισε το χαλβά σε 2 μέρη, και στο μισό πρόσθεσε το κακάο. 
  5. Τοποθέτησε σε μια φόρμα το άσπρο μίγμα και από επάνω το μίγμα με το κακάο.
  6. Άφησε να κρυώσει και ξεφόρμαρε. Στόλισε με καρύδια.
Καλή επιτυχία!!!